BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb Google csapás a Microsoftra

Olcsó alternatívát kínál a Google Chrome OS operációs rendszerrel futó laptopok – állítja a keresőóriás menedzsmentje. A szoftver kiélezheti a versenyt a Microsoft és a keresőóriás között. Az American Airlines és a Kraft már jelezte, hogy bepróbálkoznak a Google PC-vel, hátha csökkennek az IT-re fordított kiadásaik.

A Google szerint az új Chrome OS-t nem kell installálni, és folyamatosan karbantartani sem, hiszen kifejezetten online üzemmódra tervezték. A rendszer beüzemelést is internet kapcsolattal lehet végezni. A Chrome Web Store nevű szolgáltatást már kedden bemutatta a vállalat, amely böngészőből igénybe vehető szolgáltatásokat jelent, de az keresőből fejlesztett operációs rendszerre még egy fél évet várni kell.

Az Acer és a Samsung már a lakossági felhasználóknak gyártott laptopjaikat a Google rendszerével adják el, a tervek szerint 2011 közepétől. A Google már az adventi időszakra szerette volna piacra dobni az Chrome OS-t, de a fejlesztések miatt még legalább hat hónapot csúszik a premier.

A Google már korábban a Google Docs szoftverével már jelent meg Microsoft-konkurens termékkel a piacon. Eric Smidt, a Google vezérigazgatója a Chrome OS-ről csak annyit mondott végre van egy harmadik választási lehetőség az op rendszerre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.