BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrupció miatt nyomoznak az EBRD-nél

A brit rendőrség és az orosz hatóságok vizsgálatot indítottak a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) dolgozó négy orosz dolgozója, köztük az igazgatóság orosz tagja ellen.

Az orosz gazdasági minisztérium már menesztette állásából Jelena Kotovát, az EBRD igazgatóságának orosz tagját, miután az EBRD belső vizsgálat nyomán jelezte, hogy ő és három orosz alkalmazott megsértette a bank magatartási kódexét. A szervezet közlése szerint mindhárom gyanúsított a londoni orosz igazgatóságon dolgozott - jelenti a Reuters.

A londoni City rendőrségének szóvivője megerősítette, hogy együttműködik az EBRD-vel a korrupció-gyanú kivizsgálására. Oroszország az EBRD egyik részvényese. Kotovát az orosz kormány nevezte ki az EBRD igazgatóságának tagjává, aki Oroszország, Fehéroroszország és Tadzsikisztán érdekeit képviselte 2005 óta - közölte az EBRD szóvivője Moszkvában.

Az EBRD-t 1991-ben alapították azért, hogy fejlesztési segítséget nyújtson a volt szocialista országoknak. A tavalyi évben rekord összeget, 9 milliárd eurót invesztált a Kelet-európai térségben, ebből 2,3 milliárd eurót Oroszországban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.