BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kel el elég drága Android alkalmazás

A Google Android platformjára fejlesztő informatikai cégek elégedetlenek a befolyó bevételekkel, ezért a keresőóriás igyekszik még több profitot kicsiholni az alkalmazásokból.

Az Android fejlesztők rosszallásukat fejezték ki a Google-nak az "app store" kapcsán, legalább is erre enged következtetni az a tény, hogy a vállalat bevételnövelő módosításokat hajt végre az alkalmazások vásárlása terén. Erről Eric Chu, a terület gazdája beszélt egy konferenciáján.

A Google menedzsere az Engadget tudósítása szerint új fizetési rendszert vezet be, az "in-app" szisztéma lényege az, hogy az alkalmazások teljes ára helyett a felhasználók csak a "csupasz" programot kapják meg és minden egyebet (bővítmények, stíluskiegészítők, stb.) további összegkért vásárolhat meg a tulajdonos.

Emellett a keresőóriás szeretné elérni, hogy az amerikai szolgáltatóknál ne kelljen külön fizetési módot használni az alkalmazások vételekor, hanem egyszerűen jelenjenek meg a tételek a mobilszámlán, ahogyan ez az AT&T-nél már működik.

A cég munkatársai ezen kívül átfésülik az online üzletet, hogy kiszűrjék a csaló letöltéseket. Az Engadget megjegyzi: előfordulhat, hogy egyúttal megkeresik azokat a normál áras alkalmazásokat is, amelyek a prémiumokéval egyenrangú szolgáltatást nyújtanak, mivel  a portál szerint ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a prémium alkalmazások piacára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.