BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyerésben a csomagszállítók

A webshopokban feladott küldemények sokat javítottak a forgalmi eredményeken

Nagyot dobott a csomagszállító cégek eredményein az e-kiskereskedelem ugrásszerű növekedése. Mind a belföldi, mind pedig a nemzetközi forgalomban látványos bővülést könyveltek el a lapunk által megkérdezett társaságok. Különösen jól alakult az elmúlt év vége, van olyan cég, amelynél az internetes áruházak által feladott küldemények száma decemberben több mint 65 százalékkal nőtt. A webshopok számának magyar növekedési trendje alapján az idén is jelentős bővülést várnak.

A DHL Express belföldi forgalmában a változás az elmúlt év utolsó negyedében – leginkább decemberben – volt a leglátványosabb – mondta Bándli Zoltán, a DHL Express Magyarország Kft. kereskedelmi és marketingigazgatója.

Több mint 25 százalékkal emelkedett a webshopok által feladott küldemények száma 2009-ről 2010-re, ezt a gazdasági válság okozta kihívások tükrében kiemelkedő eredménynek tartják. Az internetes boltok által tavaly decemberben generált küldeményforgalom pedig az éves havi átlagnak közel a duplája volt, és 40 százalékkal haladta meg az utolsó negyedév átlagos havi adatát.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.