BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most a kínaiak visznek munkahelyeket Németországba

Az építőipari gépek gyártására szakosodott Sany kínai cég – amely korábban leányvállalatot alapított Kölnben – újabb gyártói üzemet hoz létre, csakúgy, mint számtalan más kínai vállalat.

A Sany eddig már 100 millió eurót fektetett be Németországban, és most a Köln közeli Bedburgban több ezer négyzetméternyi területen létesítendő újabb üzeme májusban-júniusban elkezdi a termelést. A kínai cég egy további üzemet is épít, tízezer négyzetméteren, amelyet főleg kutatásra és fejlesztésre használ majd.

A leányvállalat az utóbbi két évben közel 130 új munkahelyet teremtett, és Bedburgban a következő három évben további 400-600 új munkahely létesül. Az itt dolgozók évente 500 millió eurónyi jövedelmet produkálnak majd. Michael Pfeiffer, a német befektetésösztönzési szervezet vezérigazgatója a Deutsche Wellének elmondta: "a kínai befektetések kiszámíthatóak és megbízhatóak voltak a válság idején és számuk egyre növekszik.

Öt-hat évvel ezelőtt még csak alig fél tucat vagy tucatnyi kínai befektető volt Németországban. Ma a nálunk megtelepedett kínai befektetők száma eléri a hatvanat. Szerinte a kínai befektetők azért választják Németországot, mert a "Made in Germany" márka az egész világon ismert, és a kínai vállalatok minőségi termékeket akarnak gyártani a világpiacokra.  Pfeiffer biztos benne, hogy a kínai vállalatok az elkövetkező években is fektetnek majd be tőkét Németországban. Mint mondta, Németország sokat nyerhet a munkaerőpiacnak nyújtott biztonsággal, amit a kínai vállalatok szerepvállalása jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.