BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Skype kontra Facebook - Az összecsapás az irodákban zajlik

A PCWorld szerint a világ egyik legnépszerűbb csevegő programja és a világ legnépszerűbb közösségi portálja közötti integráció komoly feszültséget okozott egyes munkahelyeken.

A Skype tavaly októberben indította el az 5.0 verziót, amelynek egyik fontos újítása a Facebook integráció, amelynek segítségével a csevegőprogram felhasználói megtekinthetik az ismerőseik beírásait és kommentálhatják azokat akár SMS-ben is. Ugyanakkor januártól az irodák helpdeskjei sorra kapták az értesítéseket arról, hogy a Skype használata közben számtalan felugró ablak jelent meg hibaüzenetekkel, ami ellehetetlenítette a használatot.

A hibák tanulmányozásakor a rendszergazdák látták, hogy a Facebookhoz való kapcsolódás okozta a gondot, mivel a közösségi portál használatát a legtöbb munkahelyen tiltják. A felhasználók viszont állították, hogy nem próbáltak a Facebookhoz csatlakozni. A rendszergazdák eleinte vírusra gyanakodtak, de a vírusvédelem nem jelzett kártevőt a programban.

A PCWorld szerint egyértelmű, hogy a Skype-ba épített Facebook kliens okozta a gondot, ugyanakkor a csevegőszoftver készítői eddig nem reagáltak érdemben a hibára. A számítástechnikai szaklap ezért azt tanácsolja, hogy a felhasználók tiltsák le a Facebook-integrációt, ameddig a helyzet meg nem oldódik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.