BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Engedett a Hankook: Magasabb bér és cafeteria Dunaújvárosban

A Hankook Tire Magyarország, a jelenleg 1800 főt foglalkoztató egyik legnagyobb befektető Magyarországon, 2011. január 1-től hatályosan átlagosan 8 százalékkal emeli a munkavállalói béreket.

A béremelés mértéke meghaladja az Országos Érdekegyezető Tanács ajánlásában szereplő 4-6 százalékot, ezen kívül inflációkövető és kompenzálja az új adótörvényből eredő változásokat. A béremelésen felül a cafeteria összege is évi 20 000 forinttal növekszik.

A Hankook Tire Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a jó munkafeltételeket dolgozói számára. A vállalat minden évben emeli a béreket: 2010-ben 5 százalékkal emelte a béreket, valamint bevezette a cafeteria rendszert. A cafeteria juttatásokon kívül a Hankook Tire napi egyszeri meleg étkezést nyújt minden alkalmazott számára, illetve ingyenes munkába szállítást, albérletet vagy lakhatási támogatást biztosít.

A vállalat általános gyakorlata, hogy a béremelésről folyó év áprilisa környékén döntenek. Idén hamarabb kerül sor a döntésre a magyar adótörvényi változások, illetve annak a munkavállalók fizetésére gyakorolt hatásai miatt. Az alkalmazottak áprilisban kapják először a megemelt fizetést, a január óta felhalmozódott különbözettel együtt – olvasható a cég közleményében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Hankook dolgozói kilátásba helyezték, hogy sztrájkba lépnek, amennyiben nem születik megállapodás a bérekről. A szakszervezetek március másodikán még azt közölték, hogy a tárgyalásokat 9-én folytatják, de a jelek szerint a vállalat nem várta meg a szerdai időpontot a béremeléssel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.