BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Atomkatasztrófa Fukusimában - A kasszához kérték az üzemeltetőt

Összességében mintegy 400 millió eurónak megfelelő összegű kártérítést fizet első körben a fukusimai atomerőmű üzemeltetője a kitelepített lakosságnak.

Háztartásonként 8300 eurót fizet a fukusimai atomerőmű üzemeltetője a kitelepített családoknak. A mintegy 2,2 millió forintnak megfelelő összeget azok a családok kapják, akiknek a március 11-ei földrengés után bekövetkezett atomkatasztrófa miatt el kellett hagyniuk lakhelyüket, vagy azóta a házaikban kell raboskodniuk. Az üzemeltető TEPCO képviselője szerint "egy ideig eltarthat", amíg a pénz megérkezik, ám a lehet leggyorsabban megpróbálják eljuttatni az érintettekhez.

Az atomkatasztrófa következtében ugyanis a Fukusima Daiichi atomerőmű 20 kilométeres körzetét kiürítették és 30 kilométeres körzetben arra kérték  az embereket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Az elmúlt egy hónapban azonban a kényszerű fogságra ítélt lakosság jelentős részét is ideiglenes szállásokon helyezték el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.