BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális profitról számolt be az Apple

Az Apple második negyedéves gyorsjelentése is jobb lett az elemzői konszenzusnál, a nettó eredmény 95 százalékkal ugrott meg. De az árbevételben is jobb számokat tudott felmutatni a Japán katasztrófa miatt kiesett beszállítások ellenére is.

Az Apple adózott eredménye 95 százalékkal 5,99 milliárd dollárra nőtt, ami 6,40 dollár részvényenkénti eredményt jelent. Egy évvel korábbi második negyedéves jelentésében 3,07 milliárd dolláros – részvényenkénti 3,33 dolláros profitról számolt be. A bevétel 83 százalékkal bővült 24,67 milliárd dollárra. A piac 5,36 dolláros részvényenkénti nyereséget (EPS) és 23,3 milliárd dolláros árbevételt várt a vállalattól.

Az Equilor szerint a pozitív eredmény elsősorban a megugró iPhone értékesítéseknek köszönhető, bár az iPad kapcsán az eladási mutatók relatíve gyengébbek lettek. A részvény 3,4 százalékkal erősödött az éjszakai elektronikus kereskedésben.

Az Apple jelentése igencsak robosztus tech vállalatok jelentését követte: Az amerikai Intel, és IBM is a vártnál jobb eredményeket tett közzé szerdán.

Tim Cook, az Apple üzemeltetési igazgatója szerint a vállalat sikeresen kiküszöbölte a Japán földrengés és szökőár miatt kiesett beszállítói bázik okozta gondokat. Ennek ellenére a jelenlegi negyedévre vonatkozó árbevételi terveket 200 millió dollárral csökkentette az Apple. A kaliforniai vállalat elsősorban LCD képernyőket, optikai meghajtókat szállít Japánból. Cook szerint a folyó negyedévi gyártást nem érinti a Japán katasztrófa.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.