BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Huawei: globális központ Pécsett

Közel kétéves tesztüzem után a kínai Huawei elindította a hálózati eszközeinek és egyes mobilkészülékeinek a magyarországi tömeggyártását Pécsett – közölte Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Ez azt is jelenti, hogy a távol-keleti cég eldöntötte: idetelepíti európai gyártó- és logisztikai központját, amely az anyavállalat második legnagyobb ellátóbázisa lesz. A cég 2009 májusában kezdte a próbaszerelést a baranyai üzemben. Ez utóbbi egyben a szerződéses elektronikai gyártás meghatározó cégének számító finn Elcoteq európai gyártóbázisa.

A Huawei a magyarországi üzemből szolgálja ki az európai, afrikai és közel-keleti piacot, de a további tervek szerint innen szállítják majd az eszközöket a FÁK-országokbeli és az észak-amerikai mobilhálózati projektekhez is.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.