BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Intel "felajánlkozik" az Apple-nek

A Piper Jaffray elemző cég szerint a világ legnagyobb chipgyártója szeretné átvenni a beszállítói szerepet a Samsungtól az Apple-nél.

Az Apple jelenleg a Samsungtól vásárolja az A4 és A5 típusú chipek jelentős részét. Egy a közelmúltban kötött megállapodás nyomán szintén az Apple beszállítója lett a tajvani TSMC és most a jelek szerint az Intel is szeretne részt kapni az óriásvállalat megbízásából.

Az Intel jelenleg a világ legnagyobb chipgyártója, ugyanakkor a mobilkészülékekbe szerelt processzorok tekintetében csak a második a dél-koreai Samsung mögött. A The Inquirer által idézett elemzői vélemény szerint az Intel számára fontos piaci pozíciót jelentene az Apple-üzlet. "Az Apple növekvő értékesítései és piaci részesedése biztosíthatja az Intel számára a piacvezető szerepet" – írja Gus Richard, a Piper Jaffray szakértője

Az elemzők felhívták a figyelmet arra, hogy a TSMC-vel kötött megállapodás azt mutatja, hogy az Apple igyekszik diverzifikálni a beszállítóit. Ezt pedig csak tovább erősítheti az a tény, hogy az Apple nemrég beperelte a koreai beszállítót, mivel az megfogalmazása szerint szolgalelkűen másolja több készülékét is, ahelyett, hogy innovációval állna elő. A támadás érthető, hiszen a Samsung Galaxy Tabet tekintik az iPad legerősebb riválisának, a Galaxy S okostelefon pedig a Nexus S alapja – ez lesz a második, a Google által támogatott okostelefon és egyben az iPhone versenytársa.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.