BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hotel: azt hitték vége a mélyrepülésnek, de mégse

A Magyar Hotel Monitor január-júniusi adatai alapján azt is gondolhatnánk, hogy a nyári szezon még el sem kezdődött a magyarországi szállodákban. A szállodai mutatószámok általános trendje ugyanis a legtöbb esetben stagnálás, illetve az enyhe csökkenés jeleit mutatja, ami nem jó hír a főszezon első hónapjára vonatkozóan - számol be a Turizmus Panoráma Bulletin.

A budapesti 3 és 4 csillagos szállodák foglaltsága továbbra is tartja az elmúlt évet közel 10 százalékkal meghaladó eredményt, de az átlagárak néhány százalékponttal alulmúlták a 2010-es adatokat. A vidéki szállodák nem tudták elérni az egy évvel korábbi teljesítményeket.

A wellness és gyógyszállodák eltérő trendet követnek: a wellness házak, ha a 2010-es átlagáraknál (is) alacsonyabban is, de elérték a foglaltság számottevő emelkedését, míg a gyógyszállodák kiegyensúlyozottabb, a 2010-es eredményeket valamelyest meghaladó teljesítményt mutatnak mind az átlagárak, mind pedig a foglaltság területén.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatközlése szerint idén január és május közötti időszakban a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt 4 százalékkal haladta meg az előző évi szintet, a szálláshelyek árbevétele folyó áron 7,5 százalékkal nőtt. A forgalom 84 százalékát képviselő szállodák vendégforgalma minden hónapban élénkült, melyben a négycsillagos, illetve a wellness-szállodák vendégforgalma volt meghatározó mind a külföldiek, mind a belföldiek esetében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.