BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási kárt okoztak a kórház-átalakítások

Mától újra költségvetési intézményként működik az egymilliárdos adósságot görgető dunaújvárosi kórház, felülvizsgálják a korábbi beszállítói szerződéseket. Nem vált be a gazdasági társasági forma máshol sem.

Az Orvostechnikai Szövetség tagvállalatainak 100 milliárddal tartoznak a kórházak, a fedezet nélküli szerződéskötések miatt nem kizárt büntetőeljárások kezdeményezése.

Mától ismét költségvetési intézmény a több mint öt évig társasági formában működő és ezalatt egymilliárd forint adósságot felhalmozó dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház – mondta lapunknak Mészáros Lajos főigazgató. A város önkormányzata a betegellátás biztonsága érdekében határozott a visszaalakulásról – erősítette meg a képviselő-testület döntését Kukorelli Sándor, a tulajdonos önkormányzat jegyzője. Múlt év végére ugyanis már a bankok sem hiteleztek az 1,5 milliárdos adósságot görgető intézménynek, a beszállítók „tartották fenn” a kórházat.

Sikertelen próbálkozásnak bizonyult ugyanis a 2006-os gazdasági társasággá alakulás, nem jött be a korábbi önkormányzat magántőke-bevonási terve, az uniós pályázatoknál pedig kifejezetten hátránynak bizonyult az új forma.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.