BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hotelstars: egyre több a minősített magyar hotel

A Boscolo Budapest hotel is csatlakozott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) Hotelstars minősítési rendszeréhez, a szálloda kapta meg a 150. védjegyet Magyarországon.

A hotel a legmagasabb szintű, 5* superior minősítést kapta meg, ezzel hazánk negyedik ilyen kategóriájú létesítménye. Engelbrecht Kinga, a szálloda igazgatója elmondta: a Boscolo Budapest az ingatlan megvásárlása, 2001 óta összesen mintegy 100 millió eurót költött a szálloda fejlesztésére.

Az év elején adtak át 73 új szobát, ezzel 185-re nőtt a számuk. A tervek szerint még egy csaknem 1600 négyzetméteres kiállítási csarnokot is kialakítanak a szállodában. Az idén eddig az árbevételük 40 százalékkal nőtt 2010 azonos időszakához képest.

Erdei János, az MSZÉSZ elnöke elmondta: a 784 hazai szálloda közül eddig 320 regisztrálta magát a Hotelstars rendszerben, és 159 már meg is kapta a minősítést. Közel egy éve folynak a tárgyalások a szaktárcával a nemzeti védjegy kialakításáról és a Hotelstars jövőjéről. Szerinte akár még az idén megszülethet a megállapodás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.