BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változó profil Fehérváron

A Philips a televíziós profilhoz nem kapcsolódó termékek jövő áprilistól tervezett kiszervezéséről kezdett tárgyalásokat a vállalat székesfehérvári üzemének szakszervezetével – tudta meg lapunk Blazsevácz Pétertől, a holland elektronikai konszern regionális kommunikációs vezetőjétől.

A lépés az ottani saját alkalmazású létszám mintegy harmadát érinti, a Fejér megyei üzemben ebben a minősítésben jelenleg 750-en dolgoznak. Az alapvetően szórakoztató elektronikai eszközök végszerelését végző üzem profilja az utóbbi időben villanyborotvákkal, szájápolási cikkekkel, vezeték nélküli (DECT) telefonokkal bővült.     

Változik a helyzete a tévégyártásnak is: mint ismert, idén áprilisban a Royal Philips Electronics szándéknyilatkozatot írt alá a hongkongi TPV Technology céggel arról, hogy a két társaság által létrehozandó vegyes vállalat vigye tovább a holland konszern televíziógyártó profilját. Ez tavaly több mint 3 milliárd euró bevételt jelentett Európa legnagyobb elektronikai csoportjának. A közös vállalkozásban a többségi 70 százalékos tulajdon a távol-keleti cégé, a Philipsé a fennmaradó 30 százalék lesz.

A kommunikációs vezető szerint a magyarországi tévégyártással összefüggő tárgyalások az év végéig lezárulnak, de ezzel kapcsolatban további részleteket az anyacég egyelőre nem kíván nyilvánosságra hozni. A Philips az utóbbi években fokozatosan Székesfehérvárra telepítette európai tévégyártását, ahol tavaly ősztől már a háromdimenziós készülékek gyártása is megindult. Az itt szerelt készülékek a gyáregység szomszédságában található logisztikai központon keresztül jutnak el a nyugat-európai piacra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.