BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már idén átveheti a vezetést a Volkswagen a világpiacon

A JD Power elemzése szerint már 2011-ben az első helyre léphet a német konszern az eladásokat tekintve.

Az autóipari elemző szervezet meglátása szerint az idei évben a Volkswagen csoportja adja el a legtöbb autót, miközben a General Motors a második helyre csúszik vissza. A JD Power a Renault-Nissant várja a harmadik helyre és elemzésük szerint a világelsőséget hosszan birtokló Toyota csak a negyedik lesz idén. Az elemzők bizakodóak az amerikai autóeladásokat tekintve, várakozásuk szerint az értékesítések száma 8 százalékkal, 15,1 millió darabra ugrik, míg a globális személyautó-eladások száma 74,6 milliót ér el, 3 százalékos bővülést követően.

Az ACEA szeptemberi adatai szerint tavalyhoz képest 12,5 százalékkal többet, több mint 156 ezer autót értékesített Európában a Volkswagen. A General Motors tulajdonában lévő Opel viszont 5,9 százalékkal kevesebb, 98 ezer autónak talált gazdát és ezzel a szeptemberi rangsorban csak a harmadik helyet érte el a Ford mögött.

Az EU-EFTA országokban a háromnegyedéves 10,462 millió darabos értékesítés pedig 0,8 százalékkal marad el az elmúlt év azonos időszakának eredményétől. Nagy-Britannia vezeti a legnagyobb piacok listáját, a tavalyi szeptemberrel szinte pontosan megegyező 332,5 ezer darabbal, majd a továbbra is dinamikusan, ezúttal 8 százalékkal erősödő Németország következik 280,7 ezer autóval.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.