BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős energiamegtakarítás, nagyobb költség nélkül

A vállalati energiahatékonyság válhat a magyarországi energetikai szektor egyik húzóterületévé a következő években.

A becslések szerint akár 10 százalékos azonnali energiamegtakarítás is elérhető egy átlagos magyar vállalatnál kiugró erőforrás-ráfordítás nélkül. Nemzetgazdasági szinten a vállalati energiahatékonyság évente mintegy 40 PJ megtakarítást hozhat – ez a teljes hazai energiafelhasználás 4 százaléka.
 
Jelentős potenciált rejt a vállalati energiahatékonyság területe Magyarországon – derül ki az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. friss elemzéséből. A tőzsdén jegyzett, feltörekvő energetikai csoport által végzett számítások szerint egy átlagos magyar vállalatnál akár 10 százalékos azonnali megtakarítás is elérhető az energiafelhasználásban kiugró erőforrás-ráfordítás nélkül.

A vállalati energiahatékonyság nemzetgazdasági jelentősége is óriási, mutatja ezt, hogy az ország évi mintegy 1000 PJ energiafelhasználásából egy-harmad jut az iparra és a szolgáltató szektorra (fele-fele arányban). A becslések szerint a vállalati energiahatékonyság ezt mintegy 40 PJ-lal lenne képes csökkenteni.

A területben rejlő lehetőségek kiaknázására az ALTEO saját üzletágat hozott létre, amely a közelmúltban megkezdte működését. A cég erőművi portfóliója ma már hét egységből áll – ezek közül négy megújuló erőforrásokra épül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.