BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most az Opel a mi autónk - Eladási adatok

Október végéig 3 százalékkal több, 37 180 személygépkocsi kapott rendszámot, ám a múlt hónapban 4 százalékos forgalomcsökkenést tapasztaltak a kereskedők.

Vigaszt nyújthat számukra, hogy a tízhavi 8414 darabos kishaszonjármű értékesítés 21 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, bár októberben a piacbővülés már nem érte el a 12 százalékot. Ugyancsak kelendőek a 3,5 tonnásnál nagyobb teherautók, amelyekből 87 százalékkal több, 3368 fogyott október végéig.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete fontos és pozitív jelnek tartja, hogy októberben megállt a motorkerékpár piac szűkülése, sőt hosszú idő óta először kissé nőtt a forgalom. Az adatok azt mutatják, hogy ez a szegmens lábal ki legnehezebben és leglassabban a válságból. Fontos jel számunkra, hogy a csökkenés megállt.

Ami a személyautókat illeti, a tízhavi összesítés szerint az Opel a piacvezető 4346 darabbal a 4053-at értékesített Ford, és a 3997 forgalombahelyezést elért Volkswagen előtt. A Skoda 3800 és a Renault 3000 darabos értékesítési szintje után nagy szünet következik, hiszen a toplista hatodik helyezettje, a Toyota csak 1800 kocsit adott el. A múlt hónapban viszont a VW került az élre 465 darabbal, majd a háromszázas sávban a Ford, Opel, Skoda és Renault következett

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.