BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vámtartozás - Zárolták a román Nokia ingatlanjait

Zárolta pénteken a zsuki Nokia-ingatlanokat az adóhivatal (ANAF), mert a vizsgálatok szerint a Nokia tízmillió dolláros vámilletékkel tartozik a román államnak - nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek Sorin Blejnar, az ANAF elnöke.

Az érvényes adóügyi eljárások szerint biztosító intézkedéseket kell foganatosítani, ha fennáll a gyanú, hogy az adós vállalat megszabadulna a vagyontárgyaitól, ezért zárolták azokat.

A finn Nokia csoport szeptember végén döntött úgy, hogy év végéig bezárja a Kolozs megyei Zsukon 2008 februárjában nyitott termelőegységét, és 2200 alkalmazottat bocsát el. A hírek szerint a gyárat és a munkások egy részét a német Bosch csoport veszi át, míg a szakszervezetnek minimális kártérítést sikerült kialkudnia.

A zárolásnak azonban nincs köze a cég távozásához: "2009-ben indítottuk azt az ellenőrzést, amit a napokban véglegesítettünk, és tízmillió dollár értékben zároltuk a vállalat vagyonát. Ez az elővigyázatossági intézkedés nem veszélyezteti a cég jelenlegi működését" - mondta Sorin Blejnar.

A zárolás 28 ezer négyzetméter összfelületű ingatlant érint, ideértve az irodákat és a termelőcsarnokokat is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.