BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra jön a mega-taxitender!

KÖZBESZERZÉS. Ismét kiírta a közmédiumokat tömörítő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a taxis szolgáltatásokra vonatkozó 252 millió forint összegű tenderét, az erről szóló ajánlati felhívás szombaton jelent meg az Európai Unió közbeszerzési értesítő portálján, a TED-en.

A pályázat leendő győztese 24 hónapig biztosíthatja az MTVA számára vállalkozási keretszerződéssel a taxi jellegű személyszállítási szolgáltatásokat az előbb említett összeg erejéig, napi 24 órás folyamatos rendelkezésre állással, jellemzően Budapest területén és a főváros közigazgatási határától számított 50 kilométeres körzetben.

A pályázati kiírás több feltételt támaszt a jelentkezőkkel szemben, az egyik, hogy a pályázó legalább 100 millió forint értékben tudjon felmutatni hasonló témában kötött, közbeszerzésen nyert szerződéseket az elmúlt három évből. Szintén feltétel, hogy a szolgáltató rendelkezzen legalább 200 darab „A” kategóriás autóval, 150 darab kombival és 50 darab 6+1 személyes kocsival. A pályázatra 2012 január 24-ig lehet jelentkezni.

Min azt a Világgazdaság korábban megírta, az MTVA taxitenderének előző, június elején megjelent kiírását, annak körülményeit több taxitársaság is kritizálta, az RT 5 Taxi Holding Kft. pedig jogorvoslati kérelmet is benyújtott vele kapcsolatban. Ezt követően a Köbeszerzési Döntőbizottság júliusban megsemmisítette a felhívást, mert szerinte nem volt indokolt a gyorsított eljárás alkalmazása, illetve mert a kiírás egyes feltételei aránytalanok, jogsértők voltak.

Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője lapunknak adott korábbi tájékoztatása szerint jelenleg a 6x6 Taxi szolgáltat az MTVA részére, az érvényes, nyilvános „8-as tarifája” alapján. Ez 300 forintos alapdíjat, 184 forintos kilométerenkénti útdíjat takar, illetve 46 forintos percenkénti várakozási díjat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.