BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rémes kilátások

A tavalyinál is rosszabb lehet a magyar cégek szempontjából 2012: a gazdasági válság utóhatásaihoz az idén hozzáadódik egy nagyfokú bizonytalanság, ami a gazdasági élet szinte minden területére kiterjed – írja a Coface Hungary.

 Bizonytalan makrogazdasági környezet, kiszámíthatatlanul ingadozó, de trendjében gyengülő forintárfolyam, emelkedő kamatlábak, még tovább szűkülő hitelforrások – csak néhány olyan tényező, amelyekkel a cégek vezetőinek számolniuk kell, amikor a 2012-es évet tervezik. Bagyura András kereskedelmi igazgató szerint „2012 az az időszak, amikor már hétről hétre változik a gazdasági, jogszabályi, minősítési, makrokörnyezet”.

Ez csak tetézi azt a mikroszinten már tavaly is észlelhető problémát, hogy a válság kitörése óta eltelt idő túl rövid volt ahhoz, hogy a cégek újra profitot halmozzanak fel. Ezért azt tanácsolják a cégeknek, hogy nyúljanak viszsza a 2008–09-ben alkalmazott kockázatkezelési módszerekhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.