BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Steve Jobs utolsó álmát valósítja meg az Apple

A Piper Jaffray elemző cég szakértői szerint az Apple következő nagy dobása a tankönyvek digitalizálása lesz.

Az Apple a héten nagy bejelentésre készül az oktatással kapcsolatban és egyesek azt is tudni vélik, miről lesz szó. Steve Jobs életrajzából is kiderül, hogy az Apple vezére régóta gondokozott azon, hogyan emelhetné át a digitális térbe a tankönyveket, amelyek szerinte nehezek, sokszor unalmasak és az amerikai szövetségi államok szerinte korrupcióval megterhelt eljárások során választják ki azokat. Jobs úgy látta, hogy a gazdasági helyzet nemigen javul a következő években, de ha a tankönyveket ingyenesen hozzáférhetővé tennék az iPad tulajdonosoknak, akkor jelentős összeget takaríthat meg az állam.

Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője az ABC Newsnak elmondta: az Apple egy szoftvercsomagot dob majd piacra, amelynek segítségével a kiadók a tanárok, vagy bármilyen érdeklődő könnyen összeállíthatja a tananyagokat. Ezek interaktívak lesznek és nem hasonlítanak majd a hagyományos e-könyvekre. Jobs több találkozót tartott a kiadók vezetőivel és tanulmányokat készíttetett a tanárok tevékenységéről is. A megfigyelések szerint az iskolák elsősorban nem az anyagi vonzatok miatt nem szívesen állnak át iPadre, hanem azért, mert képtelenek kontrollálni a diákok által használt gépeket. Ha viszont az Apple elérhetővé teszi azokat a szoftvereket, amelyekkel egy amatőr is összeállíthatja a tananyagot, ez a helyzet megváltozhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.