BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább bővített a Huawei

Megnyílt a Huawei Technologies Hungary Európai Ellátó Központjának új üzeme a Pécshez közeli Cserkúton. A létesítményben optikai átviteli egységeket, hálózati kommunikációt szolgáló termékeket szerelnek össze bérgyártás keretében.

Kao Csien (Gao Jian), a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete közölte: a Huawei pécsi-cserkúti jelenléte fontos része Magyarország és Kína gazdasági együttműködésének. Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerint az, hogy a Huawei korábbi beszállítója, az Elcoteq csődje után is Pécs térségében maradt, jelzi: a kínai vállalat partnerének tekinti a várost, bízik benne.

Cserkúton havonta 500, a jövő hónaptól 2000, év végén várhatóan 5000 optikai átviteli egység, hálózati kommunikációs termék készül. A Pécs melletti létesítményt a Flextronics Global Services Magyarország üzemelteti, a bérgyártásról októberben írtak alá a cégek megállapodást. A Huawei megrendelésein jelenleg százan dolgoznak, a gyártókapacitás bővülésével a létszám néhány hónapon belül 300-ra nő, s a későbbiekben tovább emelik az alkalmazottak számát.

Andreas Kalborg, a Huawei Technologies Ellátó Hálózatának alelnöke arról szólt, hogy a Huawei a nagyobb precizitás és a gyorsabb szállítás érdekében hozta létre nagy ellátó központjait, Kínán kívül Magyarországon, Brazíliában, Mexikóban és Indiában. Hazánk mellett a jó szakembereknek s a jó logisztikai hálózatnak köszönhetően döntöttek. A szerte a világon több mint 110 ezer alkalmazottat foglalkoztató Huawei tavalyi nyeresége 1,7 milliárd dollár volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.