BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassabban bővül a lakossági PC-piac

korábbi évekhez képest lassabban növekszik a PC-k és az otthoni internet használata a hazai háztartásokban, a leszakadók felzárkóztatása egyre nagyobb kihívást jelent – ez olvasható a Magyar Infokommunikációs Jelentés legutóbbi kiadásában.

AA BellResearch felmérése szerint legalább egy, használatban is levő személyi számítógépet 2,1 millió otthonban találunk, ez a hazai háztartások alig valamivel több mint felét, 55 százalékát teszi ki. Az ellátottság azonban korántsem egyenletes, a gyerekes családokban nagyobb a fogékonyság a PC-vásárlásra. Ezekben a háztartásokban a számítógép-ellátottság kétszer akkora, mint a gyermektelenekében.A településtípusokat tekintve a PC-k elterjedtsége Budapesten a legmagasabb, míg a legnagyobb lemaradásban a községek vannak.

A piacnak van még hová fejlődnie a következő időszakokban is, mert a felmérés szerint a hazai háztartásoknak még mindig a 45 százaléka, közel 1,8 millió otthon máig nélkülözi a számítógépet – mutatnak rá a BellResearch kutatói. Nem fest túl rózsás képet a hazai helyzetről a kutatás azon része, ahol a szakértők arra a kérdésre keresték a választ, hogy a PC nélküli háztartásokban tervezik-e a közeljövőben számítógép vásárlását. A kutatásba bevont válaszadók fele nemmel válaszolt, mondván, nincs rá szükségük, az arány a PC nélkül élők körében még rosszabb, négyből három esetben nem látják a hasznát a számítógépnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.