BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma még nem csődölt be a BKV

Túlélte a mai napot a BKV: megérkezett az UniCredit Bankhoz az az ötmilliárd forint, amelyet a közlekedési cégnek most kellett törlesztenie.

A kormány szó szerint az utolsó pillanatban lépett közbe, a követelés ugyanis egy munkanappal korábban, március 14-én járt le. A legfrissebb Magyar Közlönyben így közzétettek egy kormányrendeletet, amellyel az állam készfizető kezességet vállalt erre az ötmilliárdra. Sipos József, a bank szóvivője ezek után közölte az MTI-vel, hogy a pénz már meg is érkezett hozzájuk, így egyelőre nem áll le a BKV.

Ám az előző mondatban ki kell hangsúlyozni az egyelőre szót; azt még csak találgatni lehet, hogy meddig tartható ez az állapot. A következő, a KDB Bank felé fennálló kétmilliárdos tartozás holnapután jár le, az azutáni, 4,5 milliárdos a hétvégén, és ezt továbbiak is követik, idén összesen közel 55 milliárdnyi, arról pedig még nem született döntés, hogy ezeket miből finanszírozná a főváros vagy az állam. Összehasonlításképp: a központi költségvetésben 32,3 milliárdot különítettek el a fővárosi tömegközlekedésre a teljes idei évre.

A BKV-t hitelező bankok a távirati iroda információi szerint folyamatos tárgyalásban állnak a városvezetőkkel, és a szerdai kormányülésen is nagy hangsúlyt kaphat a téma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.