BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

25 ezer ember kerülhet utcára

A Hewlett-Packard Co. azt tervezi, hogy megszűntet 25 000 munkahelyet - ez a munkaerő-állománya 8 százalékának felelne meg - annak érdekében, hogy csökkentse az önköltséget és segítsen megbirkózni a számítógépek és kapcsolódó szolgálatok iránti kereslet csökkenésével. - jelenti a Bloomberg gazdasági hírügynökség a cég terveiről tájékozott illetékeseket idézve.

A létszámleépítés (10-15.000 fő) érintené a Hewlett-Packard szolgáltatói részlegét, amely információs-technológiai szolgáltatások széles körét árusítja, és amely az utóbbi időben a nyereségesség csökkenésével volt kénytelen szembesülni.

Az információt nyújtó illetékesek névtelenségük biztosítását kérték, mert a tervek még nem véglegesek. Az amerikai gazdasági hírügynökség szerint Meg Whitman, aki szeptember óta tölti be a cég vezérigazgatói tisztségét, igyekszik megfordítani a növekedés visszaesését, ami elődjének, Leo Apothekernek a menesztését idézte elő.

Brian Marshall, az ISI csoport elemzője  úgy véli, hogy 18.000 munkahely megszűntetése mintegy 1,2 milliárd dollár megtakarításához vezethetne, és 50 centtel növelhetné az egy részvényre jutó éves nyereséget.

Elképzelhető, hogy a Hewlett-Packard idő előtti nyugdíjazást ajánl fel több ezer embernek - vélik a névtelenséget kérő illetékesek. A létszámcsökkentés és további költségek lefaragása azt eredményezhetné, hogy a cég több milliárd dollárnyi megtakarítást ér el.

A Hewlett-Packard, amely a világ legnagyobb személyi számítógép-gyártója, a McKinsey and Co. menedzseri tanácsadó céggel működik együtt annak érdekében, hogy tervet dolgozzanak ki a létszámleépítésre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.