BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Axel Springer: a vártnál jobb eredmény

A vezető európai lapkiadó, a német Axel Springer a várakozások felett több mint 7 százalékkal, 789 millió euróra növelte árbevételét, és eredménye is bővült az első negyedévben.

Az internetes szolgáltatások további fejlesztésének köszönhetően a cégcsoport kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) ugyancsak a vártnál jobban, 7,5 százalékkal 136,5 millió euróra nőtt. Mathias Döpfner, a kiadó vezérigazgatója ezzel megerősítette eredmény-előrejelzését: az árbevétel egyszámjegyű, és a nyereség enyhe növekedésével számol 2012-ben.

A nyomtatott termékekből származó bevétel és eredmény csökken, ezt nemcsak ellensúlyozza, hanem meg is haladja majd az online üzletág teljesítménye.

Az Axel Springer nyomtatott lapjai internetes megjelenésére, s tematikus – többek között pénzügyi, ingatlan- vagy álláskereső – oldalak üzemeltetésére fókuszál. A kiadó az internetes szolgáltatás bővítésében jó növekedési lehetőségeket lát, miután az olvasók és a hirdetők is egyre inkább hátat fordítanak a nyomtatott sajtónak.

Az Axel Springer 1989 óta terjeszkedik Magyarországon. A csoportnak 110 nyomtatott kiadványa van, és 45 internetes oldalt is működtet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.