BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Yahoo-botrány: bíróság kényszerítheti ki a vezér lemondását

A Yahoo helyzete tovább bonyolódik, miután Daniel Loeb, egy nagyrészvényes közölte: ha kell, jogi úton követeli a diplomabotrányba keveredett Scott Thompson vezérigazgató eltávolítását.

A Yahoo 5,8 százalékát kezében tartó Daniel Loeb már közölte az igazgatótanáccsal, hogy bírósághoz fordul, amennyiben a vezérigazgató még a mai napon nem jelenti be távozását. Loeb etikátlan viselkedés ürügyén követelheti a vezér lemondatását az igazságszolgáltatási szerveknél, feltéve, hogy a Yahoo nem dönt Thompson lemondatásáról. Loeb egyébként a Third Point LLC. fedezeti alapon keresztül tartja kezében a részvénycsomagot, amellyel négy helyet szeretne megszerezni az igazgatótanácsban.

Mint arról beszámoltunk, Scott Thompson vezérigazgató a Yahoo-hoz és az amerikai tőzsdefelügyelethez is benyújtott önéletrajzában azt állította, hogy informatikai diplomát szerzett a bostoni Stonehill College-ban, holott nem rendelkezik ezzel a végzettséggel. A cég először azt állította, hogy csak tévedésről van szó, de az amerikai média kiderítette, hogy Thompson már az előző munkahelyén, a PayPal menedzseri pozíciójában is szerepeltette a hamis adatot az önéletrajzában.

Az AP által megkérdezett szakértők szerint a Yahoo-nak el kell bocsátania Thompsont. Amennyiben ez megtörténik, akkor nyolc hónapon belül már a második vezér távozik a cégtől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.