Lapunk úgy tudja, erről tárgyal a Csányi Sándor tulajdonában lévő élelmiszer-ipari csoport és az elsősorban pulykafeldolgozással foglalkozó, a brit Bernard Matthews Csoport tulajdonában lévő sárvári társaság.
A Csányi Sándor fia, Csányi Attila által vezetett, éves szinten 500 millió eurót meghaladó árbevételt produkáló Bonafarm Cégcsoporton belül működik jelenleg a sertésfeldolgozásban piacvezetőnek számító Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo tejfeldolgozó, illetve több alapanyag- és takarmány-előállító cég. Mint azt 2010 elején, a csoport létrehozásakor a társaság vezetői lapunknak elmondták: céljuk egy teljes élelmszer-ipari integráció létrehozása, és nem tartják kizártnak további cégek felvásárlását, elsősorban a piaci lehetőségeket figyelembe véve – vagyis főleg nehéz helyzetbe került társaságok megvásárlása és további működtetése a stratégia része. Ilyen volt korábban a Herz: a budapesti cég fizetésképtelenné válása után a Bonafarm a márkanevet és az eszközöket vásárolta meg, ma a Herz termékeket a Pick szegedi gyártósorain állítják elő. Megkeresésünkre a Bonafarm nem kívánta kommentálni a tárgyalások hírét.
A nyolcszáz főt foglalkoztató SáGa Foods Zrt. a hazai pulykafeldolgozás egyik főszereplője, évente 1,8 millió pulykát dolgoz fel. Amíg a hazai piacon elsősorban késztermékeivel van jelen, Magyarország egyik legnagyobb baromfitermék-exportőre. A brit tulajdonban lévő társaság piaci pozíciója 2007-ben roppant meg, amikor elterjedt az a hír, hogy madárinfluenza vírusával fertőzött pulykahús került Magyarországról Nagy-Britanniába. A később cáfolt hírek nem csak a sárvári vállalatnak, de anyacégének is komolyan ártottak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.