BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aggasztó az Intel állapota

Bár a puszta számokat tekintve az Intel a várakozásoknak megfelelően teljesített, a CNBC által megkérdezett elemző szerint aggodalomra adhat okot a pénzügyi igazgató kommentárja.

A várakozásoknak megfelelő profitot és bevételt jelentett az Intel a második negyedévre. A bevétel 13,5 milliárd dollárt tett ki, ez 4 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A profit az időszakban 2,8 milliárd dollárt tett ki, ami 3 százalékos növekedésnek felel meg. A chipgyártó arra is felhívta a figyelmet, hogy míg a noteszgépek piaca valódi tömegpiaccá vált az elmúlt években, az asztali számítógépek esetében erős szegmentáció érezhető - üzleti desktopok, munkaállomások, játékra használt gépek. A mozgás eredménye, hogy az asztali processzorok volumene esik, az átlagos eladási ár azonban számottevően megnőtt, annyira, hogy az eladások összértéke is elkezdett emelkedni. 

"Csökkentettük az év hátralévő részére vonatkozó bevételi várakozásainak, mert az év elején tapasztaltnál rosszabbul alakul a gazdaság és ehhez mérten a cég helyzete" – fogalmazott a CNBC-nek Stacy Smith, az Intel pénzügyi igazgatója. A vállalati a korábbi, "egy számjegyű, a magasabb tartományban lévő" növekedési ráta helyett most már csak 3-5 százalékos növekedést jósol 2012-re.

Mindez azt mutatja, hogy a vezetés óvatos, ez az óvatoskodás pedig azt jelenti, hogy nem várható jelentős emelkedés a piacon az Intel jelentése nyomán – kommentálta az eredményt Stephen Weiss, a Short Hills Capital partnere. Meglátása szerint az S&P egy ideig szűk sávban mozog majd, miközben az amerikai gazdaság helyzete romlik, egészen addig, amíg a Fed közbe nem lép.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.