BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Luxuspulcsik Szegedről

Az eddigi három éves szerződésekkel szemben tíz évre kötött bérmunka szerződést az olasz DAMA S.p.A-val a többségében megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Szegedi SZEFO Zrt.

Az olasz cég a prémium kötött-divatáru márka, a Paul & Shark tulajdonosa, és az elmúlt tíz évben összesen 1,7 millió darab Paul & Shark felsőruházati termék került Szegedről a világpiacra.
A két társaság tíz éve tartó, – eddig három évente megújított –, együttműködése már eddig is több, a munkahelyteremtéshez is hozzájáruló, 1,5 milliárd forint összértékű technológiafejlesztést tett lehetővé az állami tulajdonban lévő SZEFO Zrt.-nél. A cég így a távol-keleti bérmunkával szemben is megőrizhette versenyelőnyét.

A 2001-ben aláírt szerződés első szerződés első teljes évében a vállalat még csak 27 ezer, 2011-ben már 200 ezer darab kötöttárut szállított legfontosabb partnerének. Így a cég exportbevétele is folyamatosan emelkedett: a tavaly előtti 518,84 millió forinttal szemben az elmúlt évi kiviteli érték elérte a 704,01 millió forintot.

A DAMA S.p.A.-val most aláírt, tíz évre szóló, 35 millió euró értékű keretszerződés rendkívül fontos eleme, hogy a világ textiliparát is sújtó globális válság ellenére biztosít piacot és hosszú távú kiszámíthatóságot a vállalatnak, amely a tervek szerint évente 260 000 darab Paul & Shark ruhadarabot szállít a DAMA-nak.

A kiszámíthatóság különösen azért fontos a vállalatnak – mondta Kiss Sándor vezérigazgató –, mert a 800 fős cég 60 százaléka megváltozott munkaképességű alkalmazott.

Ugyancsak most kötött összeszerelő bérmunka szerződést a szegedi vállalat a villamos rendszerek és informatikai hálózatok piacán meghatározó francia Legrand csoport magyarországi leányvállalatával. A hosszú távú szerződés a SZEFO négy vidéki fióktelephelyén összesen 400 megváltozott munkaképességű alkalmazottnak biztosít állást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.