BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

2400 ember kerülhet utcára

További leépítéseket jelentett be az RWE első félévi eredményeinek ismertetésekor. Németország második legnagyobb energiaszolgáltatója még 2400 munkahelyet szüntet meg, a már korábban bejelentett nyolcezren felül.

A Magyarországon is érdekelt vállalat vezetésének indoklása szerint a növekvő verseny készteti még nagyobb takarékoskodásra a céget.  Az első fél évben egyébként a vártnál jobban alakult a társaság jövedelmezősége, a működési eredmény 9 százalékkal 3,6 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

Az adózott eredmény 0,4 százalékkal 1,58 milliárd euróra csökkent idén az első fél évben, a bevétel 27,1 milliárd euró volt, nagyjából ugyanannyi, mint egy évvel korábban.

Ugyanakkor a legfőbb versenytárs, az E.ON az idei első fél évben több mint megháromszorozta nettó nyereségét elsősorban az orosz Gazprommal újratárgyalt gázszállítási szerződésnek és az atomenergiából való kiszállással kapcsolatos egyszeri költségtételek elmaradásának köszönhetően.

A nyereség nettó összege a júniussal zárult első hat hónapban 3,13 milliárd euró volt, a tavalyi azonos időszakban mért 948 millió euróval szemben.

Az E.On az orosz Gazprommal a gáz áráról szóló megegyezésből is profitált. Az E.On Oroszországban elért nyeresége 39 százalékkal nőtt és 400 millió eurót ért el, mert a német konszern Oroszországban több energiát állított elő. Ám az E.On figyelmeztetett, hogy az energia iránti kereslet egész Európában csökkenőben van és ezért lépéseket tesz önköltsége csökkentésére. Ennek keretében leállítja az eszközeit ott, ahol erre szükség mutatkozik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.