BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Sony az Xperiára koncentrál, de elbocsát ezer embert

A Sony bejelentette, hogy ezer főt bocsát el a mobilkészülékeket gyártó részlegéből, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy ez része a Sony Ericsson kivásárlását követő integrációnak.

Az ezer fős leépítést azt jelenti, hogy a Sony a teljes állomány 15 százalékától válik meg ebben a divízióban. A bejelentésre hat hónappal azután került sor, hogy a japán vállalat kivásárolta a mobil üzletágból az Ericsson és három héttel azután, hogy a konszern csökkentette az üzleti évre vonatkozó eredményvárakozását.

A Sony számára a mobil az egyik legfontosabb üzletág, az Xperia termékcsalád továbbra is lendületesen fejlődik világszerte – mondta Kunimasza Szuzuki, a Sony Mobile vezére a BGR News jelentése szerint. A vállalat folytatja a divízió integrálását, költségcsökkentést és hatékonyságnövelést tervez, emellett a jövőben Svédországból Japán költözteti a szektor központját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.