BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lenovo a Nokia megvásárlásáról: ez valami vicc

A kínai PC-gyártó elutasította a piaci pletykákat, miszerint felvásárolná a nehézségekkel küzdő finn mobiltelefon-gyártót.

"Ez biztosan valami vicc, semmi ilyesmiről nincs szó" – kommentálta a pletykákat Gianfrancio Lanci, a Lenovo egyik menedzsere a Reutersnek. A Nokia részvényárfolyama 17 százalékot erősödött a Nokia felvásárlásával kapcsolatos hírek hatására, de a cégvezető nyilatkozata után eltűnt a lelkesedés.

A hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó hongkongi bankár érthetetlennek nevezte, hogy egyáltalán felmerült ez a lehetőség, hiszen ezzel a felvásárlással a Nokia jelentős összeget költene egy olyan cégre, ami nem is az alaptevékenységéhez tartozik. Ugyanakkor az elemző nem zárta ki, hogy valamilyen szövetség vagy együttműködés létrejön a két fél között.

A Nokia részvényeinek értéke 70 százalékkal csökkent idén, így nem csoda, hogy megkezdődtek a felvásárlással kapcsolatos pletykák. A második negyedévben a vesztesége 1,53 milliárd euró lett. Ezt 4 millió darab Lumia okostelefon értékesítésével érték el, ami eltörpül a iPhone 30 millióra, vagy a Samsung 50 millióra becsült darabszámával. Ha nem csak Lumia az okostelefonokat számoljuk, akkor a Nokia 10,2 millió okostelefont adott el a három hónap alatt, ami jelentős esés a tavalyi második negyedév 16,7 milliós eladása után. A befektetők szerint a cég túlságosan függ a Microsoft-tól, így nagy kérdés, hogy mi történik, ha a frigy egyszer véget ér.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.