BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább tart a tech-háború

Újabb támadást indított az Apple a nagy rivális Google ellen, szakértők azonban úgy vélik: nem kizárt, hogy a piaci érték alapján a világ legnagyobb cégének számító amerikai óriás ebből a csörtéből rosszul jön ki. Amerikai lapértesülések szerint – amit nem mellesleg az érintettek is megerősítettek – az Apple ősszel várható új iOS 6 operációs rendszerben már nem kap helyet a társaság saját fejlesztésű YouTube-alkalmazása, amellyel a cég mobil eszközeiről el lehetett érni a Google videómegosztóját.

Az indoklás szerint a két cég közötti határozott idejű szerződés lejárt, márpedig a felek, amelyeknek képviselői mostanában legtöbbször a bíróságon találkoznak, ezt nem kívánják meghosszabbítani.
Az Apple mostani döntése két hónapon belül már a második olyan lépés, amely egyértelműen a nagy konkurens ellen irányul.

A társaság június közepén jelentette be, hogy szakít a Google térképes alkalmazásával, s a holland TomTom technológiájára építve saját navigációs szolgáltatást épít mobil operációs rendszere legújabb verziójába. Szakértők azonban már akkor is arra figyelmeztettek, hogy az Apple stratégiája visszaüthet, hiszen a navigáció az okostelefonok közötti választás során is egyre fontosabb tényező, és így előfordulhat, hogy az iPhone gyártója fogyasztókat veszít a kezdetben gyengébb alkalmazásával.

A mostani döntés ugyanakkor elemzők szerint még ennél is veszélyesebb lehet, a legfrissebb felmérések szerint ugyanis az okostelefon-tulajdonosok több mint fele rendszeresen néz videókat készülékén.
A szakítás persze a Google-nek sem jó hír, hiszen a YouTube látogatóinak egyre nagyobb hányada nézi okostelefonján a videómegosztót. Éppen ezért nem meglepő, hogy a társaság már jelezte: saját YouTube-alkalmazást fejleszt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.