BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz munkahelyet szüntet meg Európában a Ford

A Ford a munkahelyek megszüntetése mellett a fizetett szolgáltatások és az ügynökségi tevékenység igénybevételének csökkentésén takarékoskodik majd.

"Ha az európai GDP-ket megfigyeljük, látható, hogy szinten minden ország recesszióban van és a helyzet csak rosszabb lesz" – fogalmazott a leépítés kapcsán Alan Mulally, a Ford vezére a CNN-nek. A vezérigazgató hozzátette, hogy üdvözlendőek az uniós döntéshozók által hozott adósságcsökkentő lépések, de nyilvánvaló, hogy még hosszú az út a krízis megoldásáig.

A Ford az európai piacon elszenvedett üzemi veszteség ellenére összességében nyereséges üzleti évet vár, de a menedzser célzott arra, hogy várhatóan csökkenteni kell a termelési kapacitást a kontinensen. Ennek első lépése lehet a most bejelentett leépítés és költségcsökkentés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.