BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapest-Prága: 10 új járatpár

Nem kevesebb, mint tíz új járatpárt állít menetrendbe október 28-tól a CSA cseh nemzeti légitársaság a Prága-Budapest útvonalon.

Ezzel a téli időszakban 21-ről 31-re nő a heti járatszám, ami másfélszeres bővítést jelent. A cseh légitársaság 64 illetve 48 férőhelyes ATR 72-500, valamint ATR 42-500 típusú gépei átlagosan naponta már 4-5 alkalommal teszik meg az utat a két főváros között. A járatszám növelése érthető: éppen idén ünnepelték Budapest és Prága légi összeköttetésének 75. évfordulóját, amit idén februárig közösen üzemeltetett a magyar és a cseh nemzeti légitársaság, a Malév kiesésével azonban a CSA Czech Airlines egyedül maradt ezen a piacon.
 

A Budapest és Prága közötti légi összeköttetés népszerűségét jól jelzi, hogy tavaly csaknem 150 ezer utas közlekedett ezen a vonalon – igaz, ennek kb. felét korábban még a Malév adta. A CSA cseh légitársaság újabb járataira már lehet jegyet foglalni a légitársaság jegyfoglalási rendszerében - egyelőre bevezető áron. A Budapest-Prága útvonalat – végig autópályán haladva – mintegy 6-7 óra alatt lehet megtenni autóval, de különösen a téli időszakban mind kényelmi, mind biztonsági szempontból a repülős utazás versenyképes alternatívát jelent a közúttal szemben.
 
„Nagyon örülünk a CSA cseh légitársaság fejlődésének, hiszen Prága nagyon felértékelődött az utasaink körében a Malév elvesztése óta” – összegezte Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója. Hozzátette: „a Budapest-Prága útvonal idei, 75 éves évfordulója rendkívül fontos mérföldkő volt, így boldogan látjuk a töretlen fejlődést.”
 

A CSA Czech Airlines európa egyik legnagyobb múltú légitársasága. A cseh nemzeti légitársaság a SkyTeam szövetség tagjaként tavaly 4,2 millió utast szállított Prága és 59 célállomás között. A Czech Airlines flottáját jelenleg 27 repülőgép alkotja, ezek között egyaránt megtalálhatók a Boeing és az Airbus keskenytörzsű gépei, valamint az olasz-francia koprodukcióban készülő ATR típusú turbólégcsavaros gépei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.