BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitáraznak a Facebook tulajok?

Sokszorosára nőhet a Facebook részvényeinek piacon forgó hányada novemberben, hiszen fokozatosan lejár a nagytulajdonosok és bennfentesek értékesítési tilalma – jelenti az Equilor.

A múltban felszabaduló részvények is több esetben megjelentek a piac kínálati oldalán. A közelmúltban majd felére csökkentette Facebook részesedését az orosz Mail.ru csoport, szeptember elején még 1,34 százalékot, októberben már csak 0,75 százalékot birtokolt az orosz internetes cég.

Azok, akik a Facebookban még az idei nyilvános kibocsátás előtt szereztek részesedést, jellemzően sokkal a kibocsátási 38 dolláros ár alatt jutottak a részvényekhez. Ezért e szereplők még az azóta majdnem feleződő árfolyam mellett is bő nyereséggel értékesíthetik részesedésüket, így megéri nekik a lépés.

A mintegy két és fél milliárd részvényből újabb eddig még 700 millió darab forog a piacon. Ez a szám november 13-ig 243 millió darabbal bővül, de november 14-én újabb 1,2 milliárd darab részvény szabadul fel az értékesítési tilalom alól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.