BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Van élet a Malév után - Már Drezdába is repülhetünk

Újra van légi járat Budapest és Drezda között, kedden délután megérkezett az OLT Express német légitársaság Fokker 100 típusú gépe a Liszt Ferenc Repülőtérre a kelet-németországi városból, amely régóta hiányzott a Budapest Airport útvonalhálózatából - közölte a Budapest Airport (BA).

A BA közleménye szerint az OLT Express az idén a nyolcadik új légitársaság Budapesten. Gépei a téli menetrendi időszakban mostantól három héten át - november 4-ig - hetente háromszor, kedden, csütörtökön és vasárnap érkeznek Budapestre, majd nemsokára indulnak is vissza. A karácsony-újévi időszakban - 2012. december 17. és 2013. január 6. között - csütörtökönként, a 2013-as nyári menetrendben pedig hetente háromszor közlekedik.

A brémai központú regionális légitársaság 15 gépes flottával rendelkezik, amely az idén a Contact Air-től átvett Fokker 100-asokkal bővült. Az OLT Express németországi belföldi útvonalai mellett Ausztriába, Dániába, Svájcba, Franciaországba, Olaszországba és Nagy-Britanniába repül.
Őszinte örömmel üdvözöljük Budapesten az új légitársaságot és az új járatot – jelentette ki Kam Jandu. A Budapest Airport légiközlekedési igazgatója hozzátette: „Az új járat is bizonyítja, hogy Budapest továbbra is vonzó célpont mind az üzleti utazók, mind a turisták számára Németországból. Szeretném egyúttal külön is kiemelni azt a kiváló munkát, amit az OLT Express és a Budapest Airport szakemberei kifejtettek az új járat terveinek megvalósítása érdekében.”
 

A kelet-németországi Drezda félmilliós lakosságával Németország egyik fontos kulturális- és gazdasági központja. A szász választófejedelmek városában világhírű opera- és szimfonikus zenekari társulatok működnek, rendkívül értékes festészeti- és művészeti gyűjtemények találhatók. A pezsgő egyetemi élet mellett számos nagy cég kutató-fejlesztő központja is megtalálható Drezdában. A város és lakói számtalan szállal kötődnek Magyarországhoz, hiszen évtizedekkel ezelőtt nagyon sok magyar tanult és dolgozott Drezdában és környékén, számos családi- és rokoni szál is kialakult ezekben az időkben a magyarok és németek között, most ebben a kapcsolattartásban is jól jön az OLT Express drezdai járata.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.