BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Francia miniszter: Nem igaz, hogy ördögnek állítom be a Google-t

Fleur Pellerin, Franciaország infokommunikációért felelős minisztere tagadta, hogy diabolizná a Google-t annak kapcsán, hogy a vállalat az alacsonyabb adókulcsú államokba mozgatja át profitját.

Pellerin egy televíziós interjúban úgy fogalmazott: a nemzetközi közvélemény és nem a francia nép véli úgy, hogy a Google a lehetőségek szerint csökkenti az adókötelezettségét, de nyilvánvaló, hogy nem a keresőóriás az egyetlen ilyen vállalat, hiszen az Apple is csak 2 százaléknyi adót fizetett külföldön gyűjtött profitja után.

A miniszter a Les Échos beszámolója szerint hangsúlyozta, hogy nem a Google ellen folytatott keresztes hadjáratról van szó. A Le Canard Enchaîné úgy tudja, hogy a francia állam mintegy 1 milliárd eurónyi elmaradt adót követel a Google-on, a konszern a tavalyi évben csak 5 millió eurónyi adót fizetett be. A miniszter nem kommentálta az eljárást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.