BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy tervek a Suzuki beszállítójától

Összesen 134 millió forintból épített új műhelycsarnokot a GNSZ Tervező Kft. Nemesvámoson, a beruházáshoz a szerszámgyártó cég az Új Széchenyi Terv pályázatán 67 millió forintos támogatást nyert - közölte a vállalat ügyviteli asszisztense az MTI-vel.

Horváth Emília tájékoztatása szerint a most lezárult telephely-fejlesztési projekt keretében a cég gyártócsarnoka csaknem 800 négyzetméterrel a duplájára bővült, egyszintes daruzható gyártócsarnokot és kétszintes raktárépületet építettek.

Hozzátette: a beruházást elsősorban a megrendelők körének jelentős bővülése, valamint a megrendelések növekedése tette szükségessé. A közelmúltban megkezdték az autó- és motoralkatrészek gyártását, a projekt a technológiai fejlesztéseket is lehetővé teszi. Az új épületben kialakított üzemcsarnok közvetlenül kapcsolódik a korábbi épületrész műhelycsarnokához, a bővítést követően újabb fémmegmunkáló gépek telepítésére lesz lehetőség.

Horváth Emília elmondta, hogy a társaság 2011-ben 747 millió forintos árbevételt ért el, amelynek 41 százalékát az export adja. A főbb célországok között Németország, Dánia, Spanyolország, Franciaország, Lengyelország, Románia, Csehország, Szlovákia, illetve Skócia szerepel.

A foglalkoztatottak létszáma jelenleg 52, amely az októberben lezárult beruházásnak köszönhetően 14-gyel emelkedett.

Idén a GNSZ Kft. legnagyobb projektje a Magyar Suzuki Zrt. új autótípusának gyártásához szükséges szerszámok tervezése és gyártása a magyar beszállítók részére. Megrendelőik között az autóipari beszállítók mellett szórakoztató elektronikai alkatrészt, zárakat, szerelvényeket, háztartási eszközöket és konyhai műanyag termékeket gyártó vállalatok is vannak. A cég kiemelt partnere a VELUX, a cég különböző leányvállalatait Nemesvámosról látják el új szerszámokkal, valamint biztosítják a meglévő szerszámparkjának karbantartását, átalakítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.