BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden rendben az unióban: élmezőnyben a német luxuskocsik - toplista

Az EU-ban forgalmazott félszáz autómárka közül az Audi-BMW-Mercedes hármas, a top10 derekára jött fel. Ez jelentheti azt is, hogy vásárlóerő tekintetében jó helyzetben van a kontinens. De ha megnézzük a tömegmárkák értékesítését, az ellenkező következtetésre jutunk.

Egy ügyes propagandista számára mekkora lehetőséget nyújthat az EU autópiacának novemberi kimutatása! Hiszen azt is mondhatjuk, milyen jól megy azon a kontinensen, ahol a három német prémium márka értékesítési toplistán az ötödik-hetedik helyen állomásozik. Azonban a tömegmárkák siralmasan teljesítenek.

Az elmúlt hónapban az olyan nagy piacokon, mint a francia, az olasz és a spanyol ötödével kevesebb kocsit vettek, de még a szegénységtől nem sújtott svédek vásárlókedve is 7 százalékkal esett.

Magyarország azonban nem panaszkodhat, mert az ACEA 2,8 százalékos bővülést állapított meg. Papíron volt is ennyi, a forgalomba helyezési adatok alapján, azonban csak látszólagos eladásbővülés, hiszen – mint a Világgazdaság korábban megírta – nagy számban vonják ki a forgalomból és viszik külföldre a személyautókat és a kishaszonjárműveket.

A jobbkormányos brit autókkal azonban ezt nem lehet megtenni. Találgatja is a szakma, mi lehet Nagy-Britannia titka, hogy az első 11 hónapban 5,4 százalékkal 1,921 millióra növelte eladásait, novemberben pedig több mint 11 százalékkal helyeztek több autót forgalomba, mint egy évvel korábban.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.