BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas stadionfejlesztés jöhet - az MLSZ szerint nem pazarlás

Tizenkilenc stadiont újítanának fel a következő három évben Magyarországon - mondta az MLSZ főtitkára. Szerinte a terv anyagilag nem pazarló.

A labdarúgó-szövetség a kormány segítségével akár már májustól elindíthatja azt a programot, amelynek révén 19 klub stadionja újulhat meg - nyilatkozta Vági Márton MLSZ-főtitkár a csakfoci.hu-nak. A cél az, hogy a három éven belül átessenek a hazai létesítmények a csinosításon, optimális esetben már májustól elindulhat a projekt. A munkák stadiononként legalább 600 millióba, de legfeljebb kétmilliárdba kerülhetnek.

Ez azonban a főtitkár szavai szerint nem jelent pazarlást. A 19 pálya közé nem tartozik a ferencvárosi és a debreceni stadion, azokat ugyanis a kormány külön kezeli. Pontos lista még nincs, mely stadionokat újítanák fel. Vági arról beszélt: az NB I-es klubok, valamint az eső osztályba feljutásra nagy eséllyel pályázók jöhetnek szóba. Meg említette azt is, hogy a "vidéki fellegvárakat" kellene fejleszteni - a hangzatos kifejezésnek némiképp ellentmond, hogy sok helyen az alacsony nézőszám miatt apró, alig ötezres stadionokat építenének.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.