BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nemzeti légicégek harcolnak a túlélésért

A nyári utazási szezon beindulása előtt újabb eszmecserét tartottak a Budapest Airport (BA) és a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége képviselői a budapesti reptéren. „A BA az idén a tavaly elért eredmények és a légitársasági piac konszolidációjára számít Magyarországon” – jelentette ki Kam Jandu. A légiközlekedési igazgató szerint a tavalyi túlkínálat után az idén várhatóan az elért szinten beáll a piac, nem várható nagyságrendi változás, legfeljebb kisebb átrendeződés a légitársasági kínálatban.

A diszkont légitársaságok az utasforgalomban valamivel 50 százalék fölötti részesedést értek el, a kialakult útvonalhálózatban sem várható drasztikus változás.

A legtöbb nagy európai légitársasági szövetség igyekszik saját, hibrid „fél-fapados” légitársaságokat indítani, hogy helyt tudjanak állni a diszkontok által támasztott konkurenciaharcban. Az idén várhatóan folytatódik a viszonylag kisebb, hagyományos nemzeti légitársaságok harca a túlélésért egész Európában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.