BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mennyit keres a Facebook-vezér? Igazán nem sokat

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója január 1-től évi 1 dollárért dolgozik.

A Facebook pénteken jelentette be, hogy csökkenti a felsővezetők fizetését. Zuckerberg – a részvényopciókat nem számítva – tavaly 2 millió dollárt keresett; alapfizetése 503 ezer dollár volt.

A 2 millió dollár nem változtatott sokat Zuckerberg vagyoni helyzetén. A vezérigazgató 486 millió részvényével továbbra is „kézben tartja” a céget, pakettjének értéke jelenleg nagyjából 13 milliárd dollár.

Sheryl Sandberg operatív igazgató is kevesebbet vihet haza; a 2012. évi 31 millió dollárról 26,2 millió dollárra csökken a fizetése.

A Facebook  a közlemény szerint az Amazon.com, a Netflix, az Apple, az Oracle, a Cisco Systems, a salesforce.com, az eBay, a VMware, a Google, a Yahoo!, a LinkedIn, a Zynga és a Microsoft javadalmazási rendszereit figyelembe véve alakította ki az új kereteket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.