BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A drága élelmiszer miatt dolgoznak halálos gyárakban a bangladesiek

A megélhetési költségek, és az emelkedő élelmiszerárak kényszerítik a bangladesi ruhaipari munkásokat arra, hogy a munkabiztonsági előírásokra fittyet hányó üzemekben vállaljanak munkát. A dolgozók a lap szerint tudatában vannak a veszélynek, de nem tehetnek mást.

Miért érzik úgy a ruhaipari munkások Bangladesben, hogy feltétlenül munkát kell vállalniuk veszélyesen működő üzemekben? A kérdést emberek ezrei teszik fel azóta, hogy a közelmúltban Dhaka mellett egy gyár összeomlott, és a baleset több mint ezeregyszáz halálos áldozatot követelt. A válasz a megélhetési költségekben, és különösen az élelmiszerárak növekedésében keresendő – állítja cikkében a Bangkok Post című thai hírlap online változata.

A dolgozók a globális ruhaipari lánc alján vannak, és naponta kénytelenek szembesülni a megélhetési költségek megugrásával, amely mögött a nyersanyagok, és az élelmiszerek drágulása áll. A cikk idéz több olyan dolgozót is, akik úgy érzik: nincs más lehetőségük a megélhetésre, mint a munkavállalás, és ettől az állandó balesetveszély sem tudja őket eltántorítani. A megszólalók szerint az egészséghez szükséges táplálék előteremtése is komoly nehézségeket okoz.

A cikk emlékeztet arra is, hogy az élelmiszer-, üzemanyagárak és általában a megélhetés költségei 2007 óta emelkednek globális szinten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.