BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Benzinkutakon nyílhatnak dohányboltok

A jelek szerint az eddig jól bejáratott dohányértékesítő üzletek, köztük a benzinkútláncok is versengnek a trafikpályázat nyerteseinek kegyeiért – írja a Népszabadság. A töltőállomásokat üzemeltető kisvállalkozók komoly kárvallottjai a pályázatnak: noha – saját nevén – szinte mindegyikük indult, a nagy márkák képviselői közül csak néhány nyert.

Az eddig jelentős dohányforgalmat bonyolító Mol és Shell hirdetésekben ajánlgatja kútjait a trafiknyerteseknek. A Népszabadság információi szerint a napokban a láncok és az újdonsült jogosultak kölcsönösen megtalálták egymást, így megindultak a puhatolódzó tárgyalások. 

Szollár Domokos, a Mol hazai kommunikációs igazgatója úgy véli, a 360 hazai Mol-kutat üzemeltető kisvállalkozók döntő többsége indulhatott a trafikpályázaton. Ám kevesebb mint tíz százalék nyert.

A jelenleg mintegy 220 hazai kutat üzemeltető Shell Hungary igazgatósági elnöke, Erényi Balázs megerősítette: a pályázati eredmény a kútjaikat üzemeltető kisvállalkozóknak nagyon jelentős érvágás, ami akár elbocsátásokhoz is vezethet. Az üzlet – üzemeltetőket megillető – bevételén belül a dohányáruk aránya egyes kiugró esetekben elérheti akár az 50 százalékot is.
 
A lap piaci információi szerint a 185 magyarországi Agip-kutat üzemeltető magánvállalkozók közül körülbelül tíz nyert trafikkoncessziót.

A dohányárusítás jövőbeni tilalma az Agip-shopokat üzemeltető magyar kisvállalkozásoknak több százmillió forintos kiesést okoz – írja a Népszabadság. Ez tovább növelheti veszteségeiket, amivel amúgy az összes magyarországi kútláncnak szembe kell néznie.

A 176 hazai OMV-kút közül mintegy száz üzemeltetője pályázott trafikkoncesszióra, és körülbelül húszan nyertek – tájékoztatta a lapot Müller Zsolt, az osztrák energiacég cseh, szlovák és magyar piacokért felelős töltőállomásüzletág-igazgatója.

A Népszabadság becsült adatokra hivatkozva azt írta, a Mol 36, az OMV 20, az Agip 10, a Shell 1 trafikkoncessziót nyert el. A cégeket megkeresték olyanok, akik nyertek koncessziókat, és a vállalatok is keresnek győzteseket, hogy náluk nyissák meg trafikjaikat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.