BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenhetnek a vasúti árak, más vonalakon emelkednek

Bizonyos vasútvonalakon csökkenhetnek a vasúti árak júliustól - jelentette be a Parlamentben Fónagy János államtitkár. A bejelentése elsősorban a rövidebb távú, 100 kilométer alatti vasútvonalakra vonatkozna, hosszabb távokra, Intercitykre, valamint gyors- és sebesvonatokra pótjegyet vezet be a kormány.

A tömegközlekedés árait a szolgáltatás minőségének javulásával ellensúlyozzák - magyarázta az MSZP-s Tóbiás József interpellációjára válaszolva.

Július 1-jétől 15 százalékkal csökkentenék a jegyek árát - közölte Fónagy.

Felár is jön

A MÁV a hónap elején azt közölte, hogy gyorsvonati felárat vezet be május 15-től. Az akkori terv szerint pótjegy nélkül utazhattak volna például a képviselők.

Egy nappal később, május 3-án az NFM azt írta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök utasításának megfelelően mégsem mentesülnek a vasúti felár megfizetése alól az országgyűlési és európai parlamenti képviselők.

A Fidesz-frakció múlt csütörtökön azt közölte, hogy a MÁV-nak vagy el kell állnia a gyorsvonati felár bevezetésétől, vagy egy elfogadhatóbb megoldást kell kialakítania. Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója hozzátéve, hogy a kérdést május 15-ig, azaz szerdáig rendezni kell.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.