BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Arany: csökken az ár, élénkül a kereslet

Ahogy esik az arany ára, úgy élénkül a kereslet iránta: számolnak be indiai piaci források. Az ország lakosságának kereslete meghatározó, és egyre többen gondolják úgy, hogy érdemes vásárolni az olcsóbb aranyból. A nemesfém ára emiatt visszapattanhat az alsóbb lélektani határokról.

Az arany árának csökkenése után az indiai helyi piacok kereskedői szokatlanul nagymértékű heti emelkedésről számoltak be – számol be az Express Tribune, az International Herald Tribune egyik aloldala. A cikk emlékeztet: az arany ára hirtelen 1230 dollárra ugrott unciánként azok után, hogy néhány napja elérte a lélektani határnak tekintett 1200 dolláros szintet.

Figyelemreméltó, hogy a nemesfém unciája még az év elején is meghaladta az 1600 dollárt, vagyis a csökkenés kirívó. Csak áprilisban 9 százalékot veszített az értékéből az arany. Csak az utóbbi három hónapban 25 százalékot veszített az arany az értékéből.

Úgy tűnik, a lejtmenet nem egy csúszdához hasonlít, több indiai forrás ugyanis a kereslet élénküléséről számol be. Az indiai piac meghatározó a világ aranykereskedelmében, hiszen az óriási ország a világ egyik legnagyobb aranyvásárlója.

A csökkenő árak Indiában, és a jelek szerint a világ más országaiban is felkelthetik az érdeklődést az arany iránt, hiszen befektetők és a lakosság is úgy érezheti, ilyen alacsony áraknál már érdemes vásárolni. Ez pedig időnként okozhat visszarendeződést az árakban is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.