BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába a hatalmas tüntetések, India várja a külföldi befektetőket

India számos iparágban tovább enyhitette a külföldiek közvetlen befektetéseire vonatkozó szabályokat annak érdekében, hogy támogatást nyújtson a gyengülő valutájának és elősegítse a gazdasági növekedést. Az intézkedésnek köszönhetően a külföldi befektetők a jelenlegi 74 százalék helyett 100 százalékos tulajdonhoz juthatnak a távközlési iparban.

A reform még a teljes kabinet jóváhagyására vár. Tavaly szeptemberben az indiai kormány a kiskereskedelemben megnyitotta az utat a külföldi szupermarketek előtt, ami a kis üzletek tulajdonosainak utcai tüntetéséhez vezetett. Az e héten jóváhagyott intézkedés lehetővé teszi például a brit Vodafone csoportnak és a norvég Telenor ASA cégnek, hogy indiai vállalattal való együttmüködés nélkül működhessenek Indiában.

Anand Sharma kereskedelmi miniszter ugyanakkor jelezte, hogy tucatnyi más ágazatban, például a biztosításban és a teaültetvényeknél is enyhítik vagy megszüntetik a korlátozásokat. "Arra számitunk, hogy további külföldi közvetlen befektetések valósulnak meg e döntéseknek köszönetően" - tette hozzá az india kereskedelmi miniszter. Az indiai rúpia az utóbbi hetekben rekord méretű gyengülést szenvedett el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.